Мед Атлант

У річку Прут випустили понад 7 тисяч екземплярів лосося дунайського

10 вересня 2019 року відбулось зарибнення річок Івано-Франківської та Чернівецької областей молоддю лосося дунайського.

Загальні обсяги вселення риб склали понад 13 тис. екз. мальків цінного ендеміка Карпат, зокрема в р. Прут на Івано-Франківщині випустили понад 7 тис. шт. Зарибок вирощено за державні кошти в Державній установі «Рибоводний форелевий завод «Лопушно» (Чернівецька обл.). Середня вага одного екз. становила 5,2 г, повідомляє Франківський рибпатруль.

Вселення водних біоресурсів здійснювалось відповідно до Порядку штучного розведення (відтворення), вирощування водних біоресурсів та їх використання, затвердженого наказом Мінагрополітики № 414 від 07.07.2012.

Обсяги вселення цінних видів риб (лосося дунайського та форелі струмкової) визначались відповідно до «Науково-біологічного обгрунтування проведення заходів з штучного відтворення аборигенних представників родини лососевих в річкових басейнах Дунаю та Дністра (на період 2019-21 рр.)», розробленого в 2019 році Інститутом рибного господарства Національної академії аграрних наук України.

Контроль за проведенням робіт із зариблення здійснювала спеціальна комісія, утворена Держрибагентством. До складу комісії увійшли представники Чернівецького та Івано-Франківського рибоохоронних патрулів. На заході були присутні представники ГО «Протидія корупції та моніторинг екології «Скеля», місцевих адміністрацій, рибалки та громадські активісти Прикарпаття і Буковини.

Вселення зарибку здійснювалось в багатьох місцях річок, що зумовлювало рівномірне поширення молоді лосося дунайського в природних водотоках, краще забезпечення кормовими ресурсами та підвищувало шанси на виживання цього цінного виду риби.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...