Мед Атлант

З 1 жовтня в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Департамент соціальної політики Івано-Франківської міськради повідомляє, що з 1 жовтня в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 року №373 затверджено Порядок надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі (зі змінами, внесеними постановою від 14.08.2019 року №807).

Відповідно до ухваленого рішення Кабінету Міністрів України паралельно функціонуватимуть дві системи надання пільг у грошовій формі: готівкова і безготівкова.

Пільги у безготівковій формі призначатимуться усім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через Ощадбанк. Для цього АТ “Ощадбанк” вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально. Після того “Ощадбанк” здійснюватиме переказ коштів на рахунки управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними та АТ “Ощадбанк”.

Пільги у готівковій формі на опалювальний сезон 2019-2020 років за бажанням пільговика можуть бути призначені на підставі особисто поданої до департаменту соціальної політики, заяви в якій зазначаються реквізити поточного рахунку, відкритого в установі уповноваженого банку або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошти» до 15 жовтня 2019 року.

При собі пільговик повинен мати паспорт громадянина України та реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Пільговики зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

У разі отримання від управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць заборгованості з оплати послуг, сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 340 грн., у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюється у грошовій безготівковій формі.

Заяву про надання пільг у грошовій формі можна подати в департамент соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради за адресою: м. Івано-Франківськ, вул.Грушевського,29; каб.7,8; тел.556521.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...