Мед Атлант

У центрі Франківська розпочали будівництво сучасної підстанції, яка стане арт-об’єктом. ФОТО

У центрі Івано-Франківська прикарпатські енергетики почали будівництво ще однієї сучасної розвантажувальної підстанції

У “Прикарпаттяобленерго” зазначають, що підстанція не лише покращить електропостання, а й стане новим арт-об’єктом міста. Фасад підстанції розмалює відоме подружжя художників – Марта та Юрій Пітчуки.

Будівництво нової розвантажувальної підстанції 10/0,4 кВ зумовлене браком енергетичної потужності центральної частини міста.

Івано-Франківськ активно розвивається та розбудовується, а кабельні мережі та підстанції центру збудовані ще в 30-их роках і давно вичерпали свій ресурс. Нова підстанція дозволить розвантажити існуючі мережі, що дасть змогу покращити електропостачання та зменшити ймовірність аварійних вимкнень електричної енергії споживачам. Крім того, підстанція буде збудована з врахуванням європейського досвіду, а її форма та вигляд не контрастуватиме з архітектурою міста, – розповідає заступник технічного директора АТ “Прикарпаттяобленерго” Володимир Бондаренко.

Вона знаходитиметься у парку на площі Міцкевича, зі сторони обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.

Нова підстанція допоможе забезпечити якісним електропостачанням район вулиць Михайла Грушевського, Лесі Українки, Сотника Мартинця, Крушельницької, Дмитра Вітовського, Труша, Леся Курбаса, площі Міцкевича та площі Ринок.

Нагадаємо, що така арт-підстанція є другим мистецьким об’єктом середмістя, створеним енергетиками спільно з подружжям Пітчуків. Першою була підстанція в сквері Руської Трійці.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...