Мед Атлант

Івано-Франківськ візьме кредит на 500 мільйонів

Сьогодні, 26 вересня, триває позачергова сесія Івано-Франківської міської ради.

На сесії обговорили внесення змін до рішення “Про здійснення запозичення до міського бюджету м. Івано-Франківська у 2018 році”. Йдеться про кредит у сумі 500 мільйонів. Відсоткова ставка – 19, 5 %. Погасити кредит місто має до 30 червня 2020 року.

У депутатів виникли запитання до внесення змін до цього додатку. Так, депутат Гаєвський запитав, чи не варто місту відмовитися від запозичень.

“Коли ми приймали в грудні бюджет, то говорили про те, що він буде дефіцитний. Усі запозичення, якими ми взяли на три роки, ми погасили, – зауважила Вікторія Сусаніна, заступниця міського голови.

Стефан Магас зауважав, що кредит потрібно брати. Також депутата зацікавило, яке фінансове навантаження буде на бюджет наступного року і чи місто розрахується з підрядниками на виконані роботи.

“Ріст доходів міста буде близько 30 %. Складнощів у виплаті кредиту не буде”, – відповіла Сусаніна.

Іван Герасимко зачитав звернення депутатів від “Самопомочі”, УГП щодо проєкту збільшення дохідної частини бюджету.

Андріан Волгін підняв питання, з його слів, про “розбазарювання” коштів міського бюджету на непотрібні для Франківська речі.

Кредит треба брати для упорядкування інфраструктури, доріг, шкіл, зауважили Сусаніна. “Рішення не нове, бо міська рада прийняла дефіцитний бюджет”, – резюмував Марцінків.

Після сесії оголосять конкурс між банками. З фінансами ситуація важка, тому кредит беруть, аби здійснити капремонти моста, доріг, щоб закупити новий комунальний транспорт тощо.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...