Мед Атлант

Українці зможуть отримувати туристичну візу до Саудівської Аравії

Влада Саудівської Аравії  революційно спростила процес отримання візи.

Відтепер по прибуттю в країну можна отримати електронну візу, яка дозволить перебувати на території країни з туристичною метою до 90 днів. За попередньою інформацією українці теж входять до переліку національностей, яким дозволено отримання туристичної візи! Нововведення почне діяти уже 28 вересня!

Саудівська Аравія є однією з найбільш закритих країн світу, яка фактично не видавала туристичні візи. З недавнього часу до країни можна було потрапити лише тим туристам, які подорожували групами. Також Саудівська Аравія видавала так звані “релігійні візи” для відвідування святих для мусульман місць.

Електронна туристична віза буде видаватись протягом рекордно короткого часу за сім хвилин, а до тих хто може отримати візи входять туристи з 49 країн”, – повідомляє Ахмад Аль-Хатіб, голова ради директорів Саудівської комісії з питань туризму та національної спадщини (SCTH).

Вартість багаторазової туристичної візи становить 440 саудівських ріялів за один рік (приблизно $80), і ця вартість включає державне мито SR300 плюс збори за медичне страхування, податок та плату за транзакції, повідомляє Saudigazette.

Нововведення почне діяти уже з 28 вересня для 49 країн світу, в тому числі і України.

Також революційним нововведенням стало те, що жінкам без супроводу родичів-чоловіків дозволять виконувати Умру (так званий “малий Хадж”) використовуючи таку візу. У заявника немає потреби згадувати про свою релігію під час подачі візи. Однак немусульманам не дозволять відвідувати Мекку та Медіну.

У інетрв’ю Reuters Голова SCTH Ахмад Аль-Хатіб країни зазначив, що абаї (закрите традиційне вбрання) не будуть обов’язковими для жінок-туристів, але скромне вбрання є, в тому числі на громадських пляжах.

Також він зазначив, що алкоголь залишається забороненим: “У нас буде достатньо туристів, які приїдуть до Саудівської Аравії, щоб насолодитися іншими речами”.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...