Мед Атлант

Знедолені чи шахраї: муніципали розповідають історії франківських жебраків

Одним з доручень міської влади Муніципальній варті є робота з особами, що займаються жебрацтвом в Івано-Франківську.

Ця проблема не має однозначного вирішення, тому муніципали працюють персонально з кожною особою, що займається жебрацтвом. Встановлюють їх дані, вивчають причини здійснення ними цієї діяльності, проводять роз’яснювальну роботу в напрямку виходу з скрутного положення, профілактичну роботу з попередження вчинення ними адміністративних та кримінальних правопорушень.

В Україні жебрацтво не є кримінальним, чи адміністративним правопорушенням (крім випадків залучення неповнолітніх), тому працівники не можуть на пряму реагувати на прохання громадян “забрати цих людей з вулиці”, а шукають шляхи вирішення ситуації, не порушуючи права даних осіб.

На жаль серед жебраків на вулицях немає людей, які дійсно хочуть отримати допомогу, а користуються своїм становищем для виманювання грошей у доброзичливих містян. Найдієвішим рішенням проблеми – є перестати давати гроші цим людям. Ми в свою чергу на сторінці Варти будем висвітлювати цю проблему в конкретних персоналіях, включно описуючи пророблену роботу з кожною особою.

Сьогодні ми хочемо вам розповісти про Івана. Оселився в Івано-Франківську після розпаду союзу. Вів асоціальний спосіб життя, декілька раз був судимий за кримінальні злочини, – повідомляють на сторінці Комунального підприємства “Муніципальна варта”.

Ступні ніг чоловік втратив через обмороження, коли був в стані сильного алкогольного сп’яніння. Чоловік жебракує на куті вулиць Галицька-Дністровська. Його “бізнес” йде досить вдало завдяки тому, що має явно виражену інвалідність, та на вигляд потребує медичної допомоги.

Працівники Муніципальної варти неодноразово намагались допомогти Івану. А саме пропонувалась допомога соціальних служб в питанні оформлення інвалідності та пенсії, проживання в будинку нічного перебування, викликали швидку медичну допомогу. Та Іван від цієї допомоги відмовляється, і причина цьому з його слів – “мені цього не треба, я тут заробляю від 500 до 1000 гривень в день”. Цього вистачає на пиятику і йому, і його охоронцям, що доставляють його на “місце роботи”, тому Іван разом з “охороною”, до кінця дня є м’яко кажучи залишається нетверезим, втрачаючи залишки людської подоби. І після себе він залишає гори сміття на місці своєї діяльності.

Тому, якщо вас обурює ситуація Іваном, то вона завдяки благодійникам, які кидають йому гроші.
Муніципальна варта звертається до всіх громадян не давати гроші на вулиці, а надавати допомогу через благодійні організації, – додають вартові.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...