Мед Атлант

”Слідом за кором може прийти дифтерія”: які хвороби чекають українців

Тільки за тиждень із 18 по 26 вересня на кір захворіли 84 українці, а з початку року – майже 58 тисяч.

Із них померли 18 хворих. За весь час, із літа 2017 року, цією недугою перехворіли понад 115 тисяч жителів. Хоча фахівці зазначають, що ця інфекція у нашій країні вже йде на спад, повідомляє OBOZREVATEL.

“Якщо ще на початку року кількість хворих на місяць перевалювала за сотню, то зараз набагато менше. Думаю, що хвороба вже йде на спад, у наступному році ще будуть випадки зараження, але значно менше”, – вважає завідувач кафедри дитячих інфекційних хвороб Національного медуніверситету ім. Богомольця Сергій Крамарєв.

Що ж до дифтерії, яка може прийти слідом за кором, то зараз в Україні спостерігаються лише поодинокі випадки. За словами медика, це 5-6 випадків зараження на рік.

“Єдині ліки від дифтерії – це сироватка. Завдяки гуманітарній допомозі нині ми отримали 200 доз. Цього достатньо, якщо не буде спалаху. Якщо ж він все-таки трапиться, то лікувати буде нічим”, – попереджає Крамарєв.

А ось медики ВООЗ попереджають про небезпеку поліомієліту. Фахівці кажуть, що перші випадки зараження цією небезпечною хворобою відбулися на Філіппінах. А оскільки в Україні дуже низький рівень вакцинації, то у нас створено сприятливий ґрунт для вірусних епідемій.

У Центрі громадського здоров’я інформацію доповнюють. Упродовж епідемічного сезону 2019-2020 років у Північній півкулі циркулюватимуть чотири віруси грипу, зокрема, два типу А – Brisbane та Kansas, і стільки ж типу В – Colorado та Phuket.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...