Мед Атлант

Грецька церква визнала ПЦУ

Під час засідання Священного Синоду Грецької церкви було визнано самостійність Православної церкви України.

Про це Глава ПЦУ Митрополит Епіфаній повідомив на своїй сторінці у Facebook, інформує “Укрінформ”.

“Вдячний моєму брату у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнійшому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму та братам-архієреям, які сьогодні на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію та послідували канонічним та історичним рішенням Вселенського Патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими Помісними Автокефальними Церквами в усіх сферах”, – зазначив Митрополит Епіфаній.

Він додав, що Грецію і Україну пов‘язують багато славних сторінок історії, дружби та співпраці. Встановлення повного євхаристійного єднання та офіційних відносин між Помісними Церквами Греції та України — ще одна сторінка, яка навіки буде вписана в нашу історію.

Глава ПЦУ висловив сподівання, що в недалекому майбутньому матиме можливість відвідати Афіни та “особисто передати наші почуття любові й поваги Блаженнішому Архієпископу Ієроніму, братам ієрархам і всій повноті Церкви Греції”.

5 січня цього року Вселенський Патріарх Варфоломій підписав Томос, яким надав незалежний статус Православній церкві України, про створення якої було оголошено на Об’єднавчому соборі 15 грудня 2018 року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...