Мед Атлант

На підтримку Віталія Марківа, ув’язненого в Італії, пройде марш у Києві

14 жовтня у Києві відбудеться марш у підтримку Віталія Марківа.

Як повідомляють у Facebook  організатори акції, основна вимога – справедливий суд для Віталія Марківа, незаконно ув’язненого в Італії вже третій рік.

Акція почнеться об 11:00 на Михайлівській площі, де розташована будівля МЗС. Орієнтовна тривалість — близько двох годин.

Віталій Марків – член Самооборони Майдану під час Революції Гідності, заступник командира взводу 1-го батальйону оперативного призначення НГУ ім.Кульчицького, який брав участь у боях під Слов’янськом весною 2014 року. Наразі його безпідставно звинувачують у загибелі італійського журналіста Андреа Роккеллі поблизу Слов’янська.

30 червня 2017 року італійські правоохоронці затримали Марківа, і з того часу він перебуває за ґратами. 12 липня 2019 року італійський суд засудив українського воїна до 24 років ув’язнення.

На День Захисника України ми вийдемо, щоб запитати у Міністерства закордонних справ України про стан “справи Марківа” та вимагати активізації процесу його звільнення, після чого пройдемо колоною до Ambasciata d’Italia a KIEV з вимогою справедливого суду для Віталія. Віталій Марків захищав усіх українців на російсько-українській війні, тепер – наша черга. 14 жовтня вийди на захист Захисника України! – зазначають організатори.

Як зауважує Олег Городецький, голова Християнського товариства українців в Італії, чільне місце у процесі відіграла  офіційна російська пропаганда і так звані “незалежні російські журналісти”.

Вся “справа Марківа” побудована на російському наративі подій в Україні: “націоналісти, які прийшли до влади внаслідок перевороту”, “безжалісні карателі з добровольчих батальйонів, що вбивають цивільних”, “повстанці Донбасу, які шанують журналістів” і багато іншого.

Чого лише варте залучення до матеріалів справи відео “Раша тудей” і фальшивки з сайту “Русская весна”, яка дискредитувала всіх українських свідків як не вартих довіри і стала одним з вирішальних факторів для апеляційного суду при відмові у зміні Віталію запобіжного заходу! – писав Городецький для “УП”.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...