Мед Атлант

У Франківську навчають атовців, як знайти роботу. ФОТО

Сьогодні, 21 жовтня, в Івано-Франківську відбулося відкриття четвертого заходу в рамка програми “Ветерани: від діалогу до працевлаштування”.

Проєкт триває другий рік поспіль і в 2019 році охопить 14 регіонів України. В Івано-Франківську його реалізовують вперше.
Мета – створити сприятливі умови для працевлаштування ветеранів АТО (ООС).
Проєкт реалізується за фінансової підтримки Міністерства у справах ветеранів України, організатор – ВГО «Обєднання дружин і матерів бійців учасників АТО».
Повернувшись з ООС, учасникам бойових дій буває складно знайти роботу. Адже існує багато упереджень у роботодавців.
Програма фінансується державою. Під час проведення тренінгів минулого року понад 55 відсотків ветеранів влаштували на роботу.
Олександр, колишній військовий, атовець, розказує, звільнився з армії за станом здоровя. Зараз шукає роботу, фізичні навантаження даються важко. Поки на біржі праці. Вирішив взяти участь у семінарі. Йому подобається реставрація, але поки місць немає.
Протягом трьох днів учасники з Івано-Франківської, Чернівецької та Тернопільської областей поспілкуються з топовими роботодавцями українського ринку, пройдуть першу співбесіду. У них буде можливість відвідати мотивуючи лекції від успішних ветеранів, отримати навички якісного спілкування з працедавцями, підготувати себе до співбесіди та зрозуміти очікування працедавців.
На тренінгах працюють 5 тренерів, двоє з них атовці. Програма 21 жовтня – відкриття проекту, сесія для ветеранів «Коммунікація з роботодавцями під час працевлаштування». 22 жовтня – сесія для ветеранів «Особливості працевлаштування, джерела пошуку работи». 23 жовтня – сесія для ветеранів, спілкування ветеранів і роботодавців.
На один із «проєктних» днів, заплановано цікаву новину – навчання учасників заходу фінансової грамотності під час бізнес-гри Cash Flow. В кінці заходу відбудеться фінальний круглий стіл за результатами заходу на території Івано-Франківського міського центру зайнятості.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...