Мед Атлант

У місті перевірили кандидатів у патронатні вихователі

Сьогодні, 24 жовтня, здійнено обстеження умов проживання кандидатів у патронатні вихователі, згідно пункту 6 постанови Кабінету Міністрів України від 16 берещня 2017 р. ” Деякі питання здійснення патронату над дитиною”.

Метою патронату є забезпечення права кожної дитини, яка опинилася в складних життєвих обставинах, виховуватися у сприятливому сімейному середовищі, інформує Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

До сім’ ї патронатного вихователя можуть бути влаштовані діти, які потрапили у складні життєві обставини.Оптимальний термін перебування дитини в патронатній сім’ ї не повинен перевищувати 3 місяці, в особливих випадках, за рішенням органу опіки та піклування, термін перебування під патронатом може бути подовжений, однак загалом не повинен бути більшим за 6 місяців.

Основні завдання патронатних вихователів: забезпечення догляду, виховання, збереження життя та здоров’ я дитини в період її перебування в патронатній сім’ ї, підготовку дитини до повернення в біологічну сім’ ю чи влаштуванню в іншу форму сімейного виховання.

Оплата послуг патронатному вихователю- станом на 01.08.2019 р. скаладає 10 035грн., на дитину до 6 років- 3398 грн., на дитину від 6- 18 років- 4236 грн.

Патронат над дитиною – це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...