Мед Атлант

Захмарні борги: Франківськводоекотехпром прокоментував ситуацію з відключенням котельні на Хриплинській

23 довтня КП”Івано-Франківськводоекотехпром” повністю припинив холодне водопостачання ДП”Івано-Франківський котельно-зварювальний завод».

У зв’язку з цим, ІФТКЕ на своїй сторінці написали, що відключивши холодне водопостачання, ми створили для міста та мешканців аварійно-критичну ситуацію і якщо така “акція” яку, створив КП ВЕТП, буде продовжуватись, буде біда. Офіційно повідомляємо і пояснюємо: – повідомляє речник КП Івано-Франківськводоекотехпром.
Враховуючи те, що заборгованість за послуги централізованого водопостачання та водовідведення ДП”Івано-Франківський котельно-зварювальний завод» становить 332826 грн., 23 жовтня 2019р, відповідності до статті 26 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»(2189-19) було припинено водопостачання заводу за адресою м.Івано-Франківськ вул.Хриплинська 11.
Як стало відомо КП Івано-Франківськводоекотехпром  24 жовтня, на території заводу розміщується об’єкт, який знаходиться в оренді ІФТКЕ. Договору про обслуговування а також подачі холодного водопостачання між КП ВЕТП і ІФТКЕ на даний об’єкт немає. Тому, Комунальне підприємство «Івано-Франківськводоекотехпром» не несе відповідальності безперебійне централізоване водопостачання та водовідведення об’єкту котельні по вулиці Хриплинській, 11. 
Оплати за комунальні послуги не було здійснено, ні частково, ні по договору реструктуризації, Водоекотехпром не отримав жодної копійки. Ми неодноразово повідомляли їх про те, що буде відключення, але реакції було “0”. Жодний із керівників ІФТКЕ, не звернулись до Водоканалу за технічними умовами, щоб мати альтернативний водопровідний ввід. ІФТКЕ, кожного місяця сплачує своєчасно кошти Заводу, за спожиту воду місяць в місяць, за те Водоекотехпрому, за уже майже три роки, ні копійки. ДП”Івано-Франківський котельно-зварювальний завод» має власне джерело(свердловину) холодного водопостачання, тобто технічну воду, чому вони не змогли подати її ІФТКЕ, нам не відомо. Тим більше маючи зними договір оренди. Ми припинили, централізоване водопостачання (питну воду) ДП”Івано-Франківський котельно-зварювальний завод», для ІФТКЕ, може бути і технічна вода.Позиція ІФТКЕ, ставить під загрозу нашу платіжо-спроможність, якщо ми і на далі, будемо закривати на це очі. Тепер по ІФТКЕ, як вони кажу Водоканал проводить “Акцію”. За майже 3 роки, нам ненадійшло жодної копійки. Остання проплата відбулась у листопаді 2017року на суму 15557,63 грн. За період з 01.12.2017 по 30.09.2019р. ДМП ІФТКЕ не здійснило жодної оплати, при тому що послуг надано на суму 4476500,94 грн. Напевне ІФТКЕ вирішило зробити Водоканалу “Акцію”.
На сьогодні борг їх уже виріс за ці роки до 10388079грн.
Як, нам бути? Чому, ми від населення вимагаємо проплат, а боржників відключаємо, а тут ми повинні закривати очі…..
Ми, просто стаємо заручниками в даній ситуації…
Такий стан розрахунків ставить під загрозу виконання підприємством податкових та інших фінансових зобов’язань, своєчасна виплата заробітної плати працівникам, забезпечення мешканців міста та навколишніх сіл якісними послугами централізованого водопостачання та водовідведення.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...