Мед Атлант

Франківцям нагадуть про щеплення проти поліомієліту

Франківцям нагадують про важливість щеплення проти поліомієліту.

Єдиний спосіб вберегтися від поліомієліту – вакцинація, кажуть медики. Особливо небезпечними є паралітичні форми захворювання.

Вірус передається від людини до людини, а також через брудні руки, інфіковану воду, їжу. Найбільш вразливі – діти віком до 5 років.

“Діти вакцинуються у віці 2 4, 6 місяців. Далі у 18 місяців, 6 і 14 років”, – зауважує Галина Бенько, експерт департаменту охорони здоров’я з питань імунології ОДА.

Аби уникнути поширення інфекції, фахівці обстежують довкілля на наявність ентеровірусів – відбирають проби очисних споруд і стічних вод.

Детальніше в сюжеті “Канал 402”:

До слова, в Україні трапився перший підтверджений випадок вакциноасоційованого паралітичного поліомієліту, який був зафіксований у дворічної дитини з Волинської області, інформують у МОЗ. Батьки зумисно відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами. Останні випадки хвороби в Україні фіксувалися в 2015 та 2017 роках, проте вона знову дала про себе знати.

Симптоми: в більшості випадках хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання, потім з’являються ознаки, які носять різний характер, що залежить від форми вірусу.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...