Мед Атлант

Гарячий сезон: наскільки подорожчає газ взимку. ВІДЕО

У Нафтогазі відзвітували, за жовтень українці отримають платіжки з меншими цифрами, в середньому на 5%. Та взимку газові тарифи зміняться.

Про це повідомляється в сюжеті “Сніданку з 1+1”.

Підсумкова цифра у платіжці складається з вартості газу, транспортування по Україні, постачання до оселі, надбавки постачальника, ПДВ.

Ціни у платіжках, здебільшого, залежать від ціни самого газу. Паливо Україна переважно купує за кордоном. У “Нафтогазі” прогнозують – газ з ЄС з нового року суттєво додасть у ціні.

Ціни в Європі, зазвичай, взимку зростають. Поточне котерування, яке є – це зростання приблизно в півтора рази від поточного рівня, – розповів Олексій Хабатюк, заступник начальника департаменту з енергоефективності НАК “Нафтогаз Україна”.

Візьмемо умовну платіжку за газу із сумою 2500 грн. на місяць. 80% у ній – це вартість самого газу, тобто 2000 грн. Якщо паливо подорожчає, як прогнозують у “Нафтогазі”, на 50%, то додатково доведеться заплатити 1000 грн.

Зараз ціну на газ для населення встановлює уряд. Вона єдина для всієї України. Та на цифри в платіжках ще впливає і вартість послуг постачальника.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...