Мед Атлант

“Бонусне” бабине літо: українцям розповіли про принади і загрози теплого листопада

Центральна геофізична обсерваторія зафіксувала 14.9 градусів – це температурний рекорд листопада.

Так тепло о цій порі було лише в 1957 році, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Бабине літо, хоча й з дощами, затримається в Україні прийнамні на п’ять діб – такі прогнози дають синоптики. Потужний циклон накрив Європу і трохи додав тепла Україні, тому температурний режим зараз на півтора градуси вищий на норму. У Рівному було аж +19 С, проте називати таку температуру аномальною вчені не беруться. “Сьогодні в нас на території Рівненщини ми побили історичний максимум, тобто температурні показники спостерігалися такі, які були 17,2 з позначкою плюс в 1963 році. Якщо брати сьогоднішній день, 4 листопада, то в нас на Рівненщині ми зафіксували вже о 2 годині дня 17,2 градуси за позначкою плюс”, – розповів керівник Рівненського обласного центру з гідрометерології Богдан Масовець.

Найпрохолодніше найближчими днями буде на заході та півночі – до +15 С. А от на Одещині мало не літо.

“Південь Одещини, Ізмаїл, 21-22 на цьому тижні очікуємо”, – розповів синоптик гідрометцентру Владислав Білик.

На Харківщині тим часом оголосили штормове попередження – жовтий рівень небезпеки через пориви вітру. Рятувальники закликають людей триматися далі від рекламних щитів чи опор електропередач. На додачу прогнозують ще й рясні дощі.

Коливатиметься температура 6 та 7 листопада – в ці дні дощитиме фактично по всій території країни, включно зі столицею. Однак температура все одно триматиметься вище +10 С. Метеозалежним людям від цього не надто радісно – температурні гойдалки відображаються на самопочутті гіпертоніків та людей із серцево-судинними захворюваннями. Також у таку погоду зростає ризик підчепити застуду, тож лікарі рекомендують уважніше добирати одяг, більше відпочивати та не зловживати жирною їжею. Поволі холодати почне з 14 листопада, а поки що є час насолодитись останніми теплими днями цього року.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...