Мед Атлант

На Прикарпатті діти роками вчаться в аварійній школі. ВІДЕО

Школа з дірками у фундаменті та фасадом, з якого сиплеться штукатурка, а всередині – пічне опалення. Такий вигляд має один зі шкільних корпусів прикарпатського села Небилів, що на Рожнятівщині.

Про це повідомляється  в сюжеті “Факти. ICTV”.

Вчитися у таких умовах складно, але діватися нікуди, бо місця на всіх не вистачає. Класи переповнені, а народжуваність у селі зростає.

В школі понад пів тисячі учнів. Втім три корпуси вміщають тільки 200 школярів. Вік найбільшого корпусу перевалив за 100 років. Пів століття тому до нього громада ще одни, через дорогу звели будинок для педагогів. але бракувало класів, тож учительський гуртожиток пристосували до навчання. Будівля розвалюється, штукатурка осипається, стіни та стелю рятують як можуть.

Найскладніше взимку: тепло від грубок вивітрюється вже до третього уроку. Щоправда, цьогоріч в старій хатині замінили дах та провели електричну систему опалення, але запустити її не можуть.

В управлінні освіти обіцяють до старого корпусу підключити електрокотельню, провести воду й облаштувати теплі туалети. На решту грошей не вистачає. Цьогоріч на ремонти усіх освітніх закладів краю із районного бюджету вдалося виділити півтора мільйона гривень.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...