Мед Атлант

Медикам Івано-Франківщини боргують понад 86 мільйонів зарплати

Медикам Івано-Франківщини заборгували понад 86 мільйонів зарплати.

Про це інформує видання Бліц-Інфо. Голова медичної комісії Манолій Піцуряк розповів, що станом на 1 листопада не виплачено зарплати на понад 86 мільйонів, з них – 27 мільйонів протерміновано. Депутат акцентував, що окрім боргів з зарплатні лікарні також протермінували сплати ЄСВ та ПДФО.

“Питання заборгованості заробітної плати ми розглядаємо вже третій рік. Однак, зараз маємо також проблему із виплатою запрлат водіям “швидких”. У них і так низька зарплатня, а зараз вони почали звільнятись”, – зазначає Піцуряк.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров’я ОДА Ірини Кобельської, майже 27 мільйонів заборгували в Івано-Франківську, у Коломийському районі – майже 10 мільйонів, Косівському районі –  9,4 мільйони, Надвірнянському – 8,4 мільйони, Богородчанському районі – 8 мільйонів. Також борги є і в інших районах.

“Майже 14 мільйонів заборгували за вересень”, – додає Кобельська.

Директорка департаменту фінансів Ірина Мацькевич каже, що заборгованість за останній місяць і так скоротилась на п’ять мільйонів.

Проблема є, ми її бачимо. Що б там не було, ми завжди на стороні наших працівників. Ми звертались у різні інстанції, однак зараз відповіді зводяться до одного – реорганізовуйтесь. Мовляв, після реорганізації це питання переходить до засновника, – пояснює Мацькевич.

Фінансистка зауважує, що на погашення заборгованості планується направити частину коштів медичної субвенції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...