Мед Атлант

Як виглядають актори франківського драмтеатру у фільмі Саніна “Довбуш”. ФОТО/ВІДЕО

На завершення 2019 року українців потішать ще однією вражаючої прем’єрою – у прокат має вийти фільм Олеся Саніна “Довбуш”.

Це один з найдорожчих фільмів в історії українського кіно. Загальна вартість ‒ близько 87 мільйонів гривень, з яких 65 мільйонів виділила держава.

«Довбуш» ‒ це фільм про Олексу Довбуша ‒‒ ватажка опришків ‒‒ народних повстанців в Карпатах та Галичині.

Про Довбуша писали і знімали безліч разів. Та Санін обіцяє зробити сучасний фільм, який буде комерційно успішним й цікавим практично всім.

У першій половині XVIII ст. у містичних Карпатських горах розгортається драма життя Олекси Довбуша, його непростого кохання та боротьби за гідну долю для свого народу, і тут навічно оселяється таїна його безсмертя. Ватага опришків під проводом двох братів, Івана та Олекси Довбушів, їхня невловимість і зухвалість стали надією для народу і пострахом для ворогів. Дороги братів розходяться, панство кидає всі зусилля на придушення волелюбних настроїв, якими охоплені Карпати. Смерть чи безсмертя переможуть у цьому двобої?

Автором ідеї, співавтором сценарію та режисером картини є Олесь Санін. Продюсує стрічку Максим Асадчий, оператором-постановником є Сергій Михальчук. Серед виконавців головних ролей – Сергій Стрельніков (Олекса Довбуш), Олексій Гнатковський (Іван Довбуш) і Даша Плахтій (Марічка).

Актор Франківського драмтеатру Олексій Гнатковський зіграв у стрічці брата Олекси.

Директор нашого драмтеатру Ростислав Держипільський зіграв у ролі Правиці – це один зі старших опришків, він виховав Івана Довбуша, зробив з нього ватажка.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...