Мед Атлант

Штрафи за перевезення дітей без автокрісла: як бути з таксі?

28 жовтня нардепи ухвалили Закон, згідно з яким штрафуватимуть водіїв, що перевозять дітей без автокрісел. Чи можна замовити у Франківську таксі з автокріслом, і як ставляться до штрафів водії, з’ясовувало МІСТО.

Штрафуватимуть водіїв, які перевозитимуть дітей віком до 12 років і зростом до 145 см у машині без автокрісла. За таке порушення водій заплатить 510 гривень  (30 неоподаткованих мінімумів). У разі повторного порушення – 850 грн, розповідає Христина Мриглід, старший інспектор пресслужби патрульної поліції Івано-Франківської області. Перевірятимуть водіїв патрульна поліція області.

Як бути з таксі? У Законі не вказані деталі щодо цього. У патрульній зауважують, що штрафуватимуть і таксистів – виключень для них немає.

У службах таксі – “Оптимальне” та “Royal” – нам повідомили, що машину можуть пошукати. Скільки є таких машин, не кажуть.

Ми питали в таксистів, як вони ставляться до штрафів. Більшість водіїв спілкуватися не хотіли. Автокрісел у їхніх машинах не було. Інші кажуть – через штрафи втрачатимуть клієнтів.

Цього року в області у ДТП загинули 7 дітей. Двоє діток померли у ДТП на Долинщині. У машині автокрісел не було.

За даними (ВООЗ) перевезення дітей в автокріслах у середньому на 70% знижує імовірність смерті в аваріях.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...