Мед Атлант

Виплати, ремонти та лікування: Марцінків відзвітував про роботу в галузі соціальної політики

Сьогодні, 14 листопада, в Івано-Франківську мер міста Руслан Марцінків прозвітував за 4 роки своєї діяльності в галузі соціальної політики.

Це вже третій звіт міського голови. Всім присутнім роздали дві анкети. Одна анонімна, щоб дізнатися враження людей. За підсумками всіх звітів буде накреслено плани на майбутнє. Інша з особистими даними людей, щоб і майбутньому була можливість запросити їх на схожі заходи.

Кожен з нас в певній мірі є працівником соціальної служби. Кожен з нас може творити добро. Ми запровадили картку іванофранківця, яку отримали 60 тисяч осіб. З нового року такі картки будуть іменними, – каже Марцінків.

Зараз зареєстровано майже 27 тисяч містян на отримання електронної транспортної картки. Також діє компенсація з міського бюджету на оплату житлово-комунальних послуг та регулярні виплати з міського бюджету пільговикам.

Запроваджено одноразові виплати до Дня Незалежності, Покрови, почесним громадянам тощо. 8 дітей-сиріт, 3 учасники бойових дій та один спортсмен з інвалідністю отримали квартири.

В Івано-Франківську першими запровадили вручення подарункових наборів для новонароджених. У місті також проводять діагностику і лікування осіб пільгових категорій.

Від 2016 року субсидії отримали 96 тисяч родин. Облаштовано 97 пандусів, 36 вулиць доступних для маломобільних груп та 44 пішохідні переходи.

Ми закупили 29 нових тролейбусів та 42 нові автобуси. У співпраці з ПРООН облаштували більше 70 світлофорів зі звуковим сигналом. Ми запровадили соціальне таксі та пілтглвк перевезення до садово-городних господарств, – додає мер.

Також зараз надається транспорт для паломницьких прощ та підтримка учасників бойових дій. Зокрема було втовцям було надано 89 земельних ділянок для будівництва та садівництва. Спільно було запроваджено програму “Житло для атовців” та грошову компенсацію.

Також для атовців запровадили реабілітацію та навчальні курси. Ми відкрили та освятили каплицю УГКЦ у Волновасі та встановили 30 анотаційних дощок полеглим бійцям, – додає Марцінків.
За 4 роки 95 дітей-сиріт знайшли свої сім’ї. Це один з найвищих показників у всій Україні. Діє безкоштовний проїзд для дітей шкільного віку. Оздоровили більше 2 тисяч дітей. Щороку в Лімницю приїздять на оздоровлення діти з зони бойових дій.

У Франківську відкрили інклюзивний дитячий майданчик, а “сонячні дітки” провели показ мод.
Постійно проводять соціальну підтримку льдей “золотого віку” : відпочинок, безкоштовний проїзд, оздоровлення, виділено зони релаксу, запроваджено комп’ютерні курси, курси англійської мови, літні люди є активними учасниками міського життя. Постійно керівництво міста вітає довгожителів.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...