Мед Атлант

За що прикарпатці платять більше – статистика за жовтень

За даними Державної служби статистики, інфляція на споживчому ринку у жовтні порівняно із вереснем в Україні становила 0,7%, з початку року – 4,2%, в області – 0,6% та 4,4% відповідно.

Про це інформує Головне управління статистики в області.

Підвищення цін у жовтні зафіксували в усіх регіонах країни. На Франківщині –  від 0,2–0,7%.

На споживчому ринку області у жовтні ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 0,7%.

Найбільше (на 29,3% та 10,3%) подорожчали крупи гречані та яйця. На 3,1–0,5% зросли ціни на сири, сметану, маргарин, молоко, хліб, масло, макаронні вироби, овочі, рибу та продукти з риби. Водночас на 4,2–0,2% подешевшали цукор, соняшникова олія, свинина, фрукти, м’ясо птиці, оливкова олія, рис.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,0%, у т.ч. на алкогольні напої – на 1,3%, тютюнові вироби – на 0,6%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 1,2% відбулося за рахунок зниження цін на природний газ на 4,1%. Разом з тим відбулося підвищення тарифів на водопостачання та каналізацію на 0,9%.

Ціни на транспорт у цілому знизилися на 0,7% в основному через здешевлення проїзду залізничним пасажирським транспортом на 2,0% і автомобілів – на 1,4%. У сфері зв’язку ціни зросли на 4,4%, що пов’язано з подорожчанням мобільного зв’язку на 10,7%.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...