Мед Атлант

Четверо українців купляли у Франції наркотики та переміщали через кордон за допомогою водіїв міжнародних перевезень

Досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо членів організованої групи завершено.

Кримінальне провадження за цим фактом скеровано до суду Слідчим Управлінням ГУНП в області під процесуальним керівництвом прокуратури Івано-Франківської області.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції області.

Під час спільної роботи міжнародної групи, до якої входили представники компетентних органів Франції, Польщі та України задокументовано ряд епізодів злочинної діяльності організованої групи. Під час яких, здобуто беззаперечні докази та викрито у вчиненні злочинів 4-х громадян України, одного з яких затримано на території Польші, трьох затримано на території України.

В ході досудового розслідування встановлено, що вказані особи упродовж липня 2018 року – травня 2019 року згідно спільно узгодженого плану та відведеної ролі неодноразово, повторно придбавали у Французькій Республіці та за допомогою водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення вантажів, і не були обізнані про їх протиправну діяльність, переміщали через митний кордон України з приховуванням від митного контролю таблетки «Subutex» із вмістом наркотичного засобу – «бупренорфін» в особливо великих розмірах, їх незаконно зберігали і збували на території Прикарпаття.

За вказаний період часу підозрювані за грошові кошту у сумі 90000 Євро незаконно придбали 35000 таблеток «Subutex», шляхом контрабанди перемістили їх в Україну, де збули та отримали доходи.

Зокрема, на даний час вирішується питання про видачу (екстрадицію) Компетентними органами Республіки Польща громадянина України для притягнення до кримінальної відповідальності.

В ході проведених обшуків за місцем реєстрації та проживання вказаних осіб, а також з їх транспортних засобів вилучено нарковмісні таблетки «Subutex», особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, вогнепальну зброю та боєприпаси.

Накладено арешт на 2 автомобілі, загальною вартістю понад 300000,00 грн. Всім їм обрано запобіжні заходи – тримання під вартою.

Обвинувальний акт скеровано для розгляду до Рожнятівського районного суду.

Законність і об’єктивність-основна позиція поліції у розслідуванні вказаного кримінального провадження. Як результат – зловмисники мають бути притягнуті до відповідальності, а дії поліцейських повинні відповідати гаслу «Служити та захищати».

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...