Мед Атлант

Браконьєр завдав понад 11 тисяч гривень збитків

13 листопада близько 16 години франківські рибпатрульні під час проведення рибоохоронного рейду на річках в Тлумацькому районі викрили факт грубого порушення правил рибальства та незаконного вилову червонокнижних видів риб поблизу с. Золота Липа на однойменній річці (р. Золота Липа).

Затримано місцевого мешканця, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – підйомною сіткою-«крошнею». В улові держінспектори виявили таких риб: по одному екземпляру вирезуба причорноморського та бистрянки російської (обоє червонокнижні види), пічкур – 3 шт., верховодка – 3 шт., рибець – 2 шт. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 11 272 грн.

На особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства) та адмінпротокол за ст. 90 КУпАП (знищення, незаконне вилучення з природного середовища видів, занесених до Червоної книги України). Браконьєрське знаряддя лову та улов вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до суду, який накладатиме порушнику штрафи в розмірі до 510 грн за вилов вирезуба причорноморського і бистрянки російської, та в розмірі до 680 грн за вилов решти риби забороненим сітним знаряддям лову.

Того ж дня, неподалік від місця вищезазначеного правопорушення близько 17 години рибпатрульні затримали ще одного місцевого мешканця з підйомною сіткою-«крошнею». Заборонене сітне знаряддя лову вилучено. Виловленої порушником риби держінспектори не виявили. На браконьєра складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Матеріали справи передаються до суду для притягнення особи до відповідальності – накладення штрафу в розмірі до 680 грн.

Закликаю всіх рибалок дотримуватись Правил любительського і спортивного рибальства та добре вивчити риб, які можуть потрапити на гачок. Адже збитки нараховуються за кожну рибину незалежно від її розміру та ваги. Так, одна стерлядь «коштуватиме» порушнику 48 тис. грн, лосось дунайський (або головатиця) – 14 тис. грн, вирезуб причорноморський – 10 тис. грн, бистрянка російська – 660 грн, судак – 510 грн, сом – 425 грн, щука – 340 грн, марена звичайна – 330 грн тощо. Наголошую на забороні вилову рибця, такса за 1 екз. становить 255 грн незалежно від його розміру, – зазначив начальник Івано-Франківського рибпатруля Любомир Стрембіцький.

Івано-Франківським рибоохоронним патрулем підготовлено витяг з Червоної книги України про іхтіофауну Прикарпаття, що перебуває під охороною, який можна завантажити та роздрукувати за цим посиланням.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна «гаряча лінія»: (097) 392-72-80.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...