Мед Атлант

Водію, який збив велосипедиста на Миру, дали три роки тюрми

14 листопада Івано-Франківський міський суд виніс вирок водію, який збив велосипедиста у Франківську на Миру.

Аварія сталася 26 червня цього року близько 12:50 за таких обставин:

Водій «Daewoo Lanos» рухався проїзною частиною дороги та наближався до нерегульованого перехрестя з круговим рухом вулиць Миру – Г.Хоткевича – Деповська, яке є головним відносно прилягаючих вулиць.

Перед вказаним перехрестям встановлені дорожні знаки, які зобов`язували водія перед виїздом надати дорогу усім учасникам дорожнього руху, що рухались по ньому.

У цей час перехрестям з круговим рухом рухався велосипедист, який відповідно до вимог п. 16.11 Правил дорожнього руху України мав перевагу в русі.

Водій автівки під час руху проявив неуважність, не врахував дорожню обстановку і стан транспортного засобу та наїхав на пішохода.

Внаслідок аварії велосипедист отримав тілесні ушкодження у вигляді закритої черепно-мозкової травми з крововиливами в речовину головного мозку, під м`яку та тверду оболонки головного мозку, переломом кісток основи, склепіння черепа з крововиливом в м`які тканини голови, яка ускладнилась набряком та стисненням головного мозку, що спричинило його смерть.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого злочину.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України, та  призначити йому покарання –  позбавлення волі на строк три роки з позбавленням права керувати транспортними  засобами на строк два роки.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...