Мед Атлант

У Франківську вшанували загиблих на Майдані та в АТО/ООС. ФОТО

Сьогодні, 21 листопада, у Меморіальному сквері відбулася панахида за Героями Небесної Сотні та захисниками України, полеглими у війні на Сході України.

Героїв вшанували з нагоди Дня Гідності та Свободи. До Меморіального скверу прийшло чимало людей – серед них представники влади, поліції, студенти, школярі…

Цей день покликаний нагадати, що тоді сформувалося громадянське суспільство. Коли люди не домовляючись вийшли на вулицю, це показало, що ми вже сформоване суспільство. Дехто поклав життя та здоров’я заради цього, – поділився Денис Шмигаль, голова ОДА.

Пам’ять героїв потрібно вшановувати постійно. Це необхідно підростаючому поколінню, щоб вони не забула їхніподвиги, – зазначила Наталя Коростіль, директор Івано-Франківського ВХПУ №3.

Довідково: День Гідности та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року). Є наступником свята Дня Свободи, що відзначалося 22 листопада на честь Помаранчевої революції у 2005—2011 роках, поки не було скасоване указом Президента Віктора Януковича. 13 листопада 2014 року Президент України Петро Порошенко підписав указ, згідно з яким в Україні 21 листопада відзначається День гідності та свободи.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...