Мед Атлант

На Прикарпатті рибпатруль викрив трьох браконьєрів

Нещодавно, 19 листопада 2019 року, під час проведення рибоохоронного рейду івано-франківськими рибпатрульними на р. Гнила Липа викрито три грубих порушення правил рибальства. Крім того, у двох випадках вжито заходів для недопущення браконьєрства.

Близько 16:00 поблизу смт Більшівці Галицького району держінспекторами затримано місцевого мешканця, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям – сіткою-«екраном». Вилучено заборонене знаряддя лову. Риби в браконьєра не виявлено.

За фактом браконьєрства на затриману особу складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства).

Близько 18:00 на р. Гнила Липа викрито ще одне грубе порушення правил рибальства на поблизу с. Тустань Галицького району. Місцевого мешканця держінспектори затримали під час лову риби забороненим знаряддям – підйомною сіткою-«крошнею». Заборонене сітне знаряддя лову вилучено. Виловленої порушником риби рибпатрульні не виявили.

На браконьєра складено адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства).

Пізніше, між 19 та 20 годинами, на берегах р. Гнила Липа поблизу с. Тустань франківські рибпатрульні затримали двох місцевих мешканців, які, маючи в руках складені «крошні», підходили до річки з метою здійснення протиправного вилову риби забороненими знаряддями лову.

За фактами перебувати на водоймі або поблизу неї із забороненими знаряддями лову на осіб складено два адмінпротоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено штрафи в розмірі 170 грн.

Близько 21 години на р. Гнила Липа поблизу с. Тустань викрито третє грубе порушення правил рибальства. Рибпатрульні затримали місцевого мешканця під час лову риби забороненим знаряддям – підйомною сіткою-«крошнею». Заборонене сітне знаряддя лову вилучено. Браконьєрського улову не виявлено.

Матеріали трьох справ за фактами грубих порушень правил рибальства передаються до судів для притягнення порушників до відповідальності. Згідно із ч. 4 ст. 85 КУпАП браконьєрам загрожують штрафи від 340 до 680 грн.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...