Мед Атлант

У МОН хочуть замінити «літературу страждань» у шкільній програмі на твори сучасних авторів

Міністерка освіти й науки Ганна Новосад вважає, що до шкільного курсу з української літератури обов’язково мають бути включені твори сучасних письменників.

Про це вона розповіла в інтерв’ю порталу «Цензор», відповідаючи на запитання про наявність у шкільній програмі депресивних і нудних творів.

Вона зазначила, що Міністерство освіти і науки переглядатиме державні стандарти базової та старшої школи, а натомість будуть впровадженні нові, відповідно до яких формуватимуть освітні програми та навчальні плани. Це також торкнеться літератури.

Я вважаю, що в українську літературу мають входити більше сучасних письменників. Ми маємо відійти від традиції страждань всього українського народу, які ми транслюємо нашим дітям через українську літературу. Таким чином утверджуючи хибну тезу про те, що українці – це нація, яка приречена на страждання, сльози, – зазначила міністерка.

Пані Новосад також наголосила, що необхідно транслювати інші дискурси й патерни через літературу, адже в Україні є багато сучасних великих письменників.

Читайте також: На Прикарпатті батьки обурені внесенням творів Малярчук до шкільної програми.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...