Мед Атлант

Адвокати Бахматюка готуються оскаржити в суді рішення НАБУ про оголошення бізнесмена в розшук

Адвокати екс-власника «VAB Банку», власника одного з найбільших виробників аграрної продукції «Укрлендфармінг» Олега Бахматюка готуються оскаржити в суді рішення Національного антикорупційного бюро про оголошення бізнесмена в розшук у зв’язку з підозрою в розтраті 1,2 млрд грн стабілізаційного кредиту, виданого «VAB Банку» Національним банком України.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомили адвокати Бахматюка – Тетяна Козаченко і Дмитро Лошаков.

На сьогоднішній момент НАБУ не може підтвердити отримання Олегом Бахматюком повідомлення про підозру (у заволодінні 1,2 млрд грн стабкредиту “VAB Банку”), а це означає, що всі інші дії, в тому числі, оголошення у розшук, не є правомірними, – сказала Козаченко.

Ми будемо реагувати на ці порушення, дії НАБУ будуть оскаржені в судовому порядку – зараз ми обмежені в механізмах, але такі можливості є. Будемо оскаржувати кожне порушення, – сказав Лошаков.

У коментарі він уточнив, що юристи вже відправили в НАБУ запит на отримання документів, на основі яких Бахматюк міг бути оголошений в розшук – це має бути постанова прокуратури.

Після отримання зазначених документів ми плануємо оскаржити постанову про розшук – це залежить від того, як скоро НАБУ надасть нам доступ до матеріалів. Запит був направлений минулого тижня, у них є п’ять днів на відповідь, після чого ми підготуємо і подамо скаргу, – сказав він.

Він також додав, що ряд підозр з однаковим текстом був вручений іншим пов’язаним особам, в тому числі – посадовим особам «VAB Банку», а по закінченню двох місяців з моменту оголошення підозри закон дозволяє оскаржити цю підозру в суді. За словами адвокатів, відновлення справи «VAB Банку» відбулося з порушенням кримінально-процесуального закону і було продиктоване політичними мотивами.

Також адвокати вважають підозру НАБУ безпідставною, так як вона суперечить публічній інформації Національного банку.

НАБУ стверджує, що при отриманні стабілізаційного кредиту «VAB Банк» не надав необхідний пакет документів – фінансового плану оздоровлення банку. Однак банк надав оздоровчий план – документи були прийняті 8 жовтня 2014 року Національним банком, це також зазначено на сайті регулятора, – додала Карпенко.

Більш того, за словами адвокатів, отриманий кредит у розмірі 1,2 млрд грн був використаний за призначенням – для розрахунку за депозитами з вкладниками «VAB Банку».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...