Мед Атлант

Прикарпатців попереджають про сальмонелу в польському м’ясі птиці

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли інформаційні повідомлення системи RASFF про небезпечне м’ясо з Польщі.

31 жовтня повідомили сальмонелу в охолодженому м’ясі птиці, експортованому з Польщі (виробник CEDROB S.A.№ PL 14023901WE) до Латвійської Республіки.

8 листопада повідомили про сальмонелу в замороженому курячому м’ясі (виробник CEDROB S.A.№PL 14023901 WE), що експортують до України – експортери SPE “Winter” (Луцьк) та ТОВ «ВІК ЛОГІСТІК» (Черкаси).

Також сальмонелу виявили в замороженому курячому м’ясі (виробник Wipasz S/A/Zaklad Drobiarski w Mlawie- AP-№PL 14130502 EG). Експортер – ТОВ « ЄВРОПОСТАЧ» (Київ).

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві або здійснюють обіг м’яса: його слід вилучити.

Шановні споживачі ! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертайтесь до територіальних управлінь, – йдеться у повідомленні.

Довідково.

Сальмонела – тип бактерій родини Enterobacteriaceae, який об’єднує анаеробні грамнегативні палички. Вони належать до  бактерій внутрішньоклітинного типу – перебувають в клітинах зараженого організму. Бактерії сальмонели зустрічаються у диких і свійських тварин. За сприятливих умов, таких як спека або підвищена вологість, мікроорганізми Salmonella можуть жити поза живим організмом протягом декількох місяців. Промислове птахівництво і харчова промисловість сприяли зростанню сальмонельозу у всьому світі за останні роки. Так, найбільша епідемія інфекції була зареєстрована 1980 року в Польщі, коли сталося зараження понад 700 000 осіб.

Читайте також: Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає про борошно з сальмонелою.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...