Мед Атлант

Тріщину на мості на вулиці Незалежності залили гарячим бітумом: чекають експертів

Декілька днів тому Івано-Франківськ сколихнула звістка про те, що міст на вулиці Незалежності тріснув.

Директор Комунального підприємства “Муніципальна дорожна компанія” Віталій Бурко повідомив, щ візуальний огляд не виявив критичних пошкоджень конструкції мосту. Тріщини утворилися на асфальтобетонному покритті чітко по лініях деформаційних швів, які розширилися під впливом мінусових температур.

Чому так сталося? Та тому, що ніхто ті шви не ремонтував, принаймі за роки Незалежності України. А це треба робити бодай раз на 10 років. Робота ця складна і дороговартісна. Звичайно, ми не є фахівцями по мостах, тому укладаємо угоду на обстеження шляхопроводу, яке остаточно встановить, в якому стані конструкційні елементи, в тому числі і деформаційні шви і якого саме ремонту вони потребують, – дописує Бурко.

Наразі працівники “МДК ” залили тріщини гарячим бітумом, щоб туди не попадали сміття і вода. Це не нанесло бюджету непоправимої шкоди, оскільки потратили відро бітуму і годину роботи.

Цю операцію будемо проводити по мірі необхідності до початку ремонтних робіт. А поки що чекаємо результатів обстеження, – підсумував директор.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...