Мед Атлант

У Галицькому районі відкрили об’єкт “зеленої” енергетики за 11 мільйонів євро. ФОТО

Сьогодні, 27 листопада, у Драгомирчанах відбулася презентація нової сонячної електростанції з нагоди її запуску в селі Залуква Галицького району.

Сьогодні на Прикарпатті відкривається об’єкт «зеленої» енергетики потужністю майже 14 МВт. Ця подія співпала із візитом Президента України Володимира Зеленського в Литву. Інвестиції, цієї країни спрямовані у такий амбітний проект. Посол Литви вважає, що одним із пріоритетних завдань влади є енергетична незалежність держави, – зазначила Марія Савка.

На Прикарпатті працює 44 промислові сонячні електростанції, загальною потужністю майже 130 МВт. За дев’ять місяців поточного року було вироблено близько 100 млн кВт електроенергії, що складає 1,5 відсотків загального обсягу виробленої електроенергії в області і має тенденцію до збільшення.

Україна географічно приваблива та перспективна для розвитку проектів сонячної енергетики та обсяг інвестицій для реалізації цього проекту на Прикарпатті склав 11 мільйонів євро.

Ця сонячна електростанція була збудована цьогоріч за шість місяців. За оцінками компанії, такі електростанції, встановлені в Україні, будуть щорічно виробляти понад 14 МВт/ч «зеленої» енергії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...