Мед Атлант

У Франківськ завітав міністр інфраструктури України

Сьогодні, 29 листопада, до Франківська завітав міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Посадовець провів зустріч у фойє залізничного вокзалу. У приміщенні вокзалу він привітався з усіма працівниками кас.

Стратегія розвитку амбітна. Виділено 66 мільйонів гривень на дорогу, але ми не зупиняємося на цій планці. Будемо підписувати договори з іншими банками. Наступний рік буде – рік доріг, мостів та концесій.  Підписуємо з ЄБР та європейським інвестиційним банком, договори з іншими міжнародними фінансовими організаціями, щоб далі розвивати транспортну інфораструктуру,- наголосив Криклій.

Бюджету на оновлення пасажирських вагонів не передбачено, але посадовець зазначив, що будуть шукати кошти.

Будемо робити якнайкраще. Пасажирські вагони повинні бути зручними та комфортабельними, бо за останні кілька років оновлення не було, – додав міністр.

Міністр обрав місце проведення вокзал не дарма, бо це є найпоширеніше місце. Він надіється, що скоро у Франківську з’явиться МакДональс.

Ми хочемо, щоб вокзали передавались в концесії, щоб вони розвивались та покращувались. Це можна зробити за допомогою концесії. Залучати нових орендарів може робити концесор, – каже Криклій.

Аеропорти, вокзали та порти дуже важливі та вигідні для держави. Зараз активно відбуваються концесійні проекти в різних містах України.

Проблема нашого аеропорту не в концесії. Зараз проводиться інвентаризація, а з часом планується і будівницто нової взлітної смуги, – додав Шмигаль.

Довідково: Концесія – договір про передачу природних багатств, підприємств, інших господарських об’єктів, що належать державі чи територіальній громаді, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...