Мед Атлант

Де ростуть новорічні ялинки: Пластуни відвідали селекційно-насінневий центр у Клубівцях

Івано-Франківський селекційно-насінневий центр вчора відвідали пластуни.

Дітей до центру привела цікавість – як і де ростуть новорічні ялинки. Вперше вони оглянули сховище, де зберігається насіння лісових культур, зокрема в майбутньому тих же новорічних ялинок, та побачили шлях ялинки від насінинки до зрілого дерева. Про це повідомляють на сторінці Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У теплицях дітям розповіли як протягом 2-3 років «загартовуються» маленькі сіянці, які згодом «переїжджають на постійне місце проживання» на ялинкову плантацію. Через 5-10 років напередодні новорічних свят величні та пухнасті ялинки мандрують до людських осель. Крім постійних ялинкових плантацій,  пластуни оглянули ялинки в горщиках, що вже готові до продажу.

Жива ялинка завжди була атрибутом новорічно-різдвяних свят. І щоб люди не завдавали великої шкоди довкіллю у передноворічний період, та й не шкодили собі, бо за кожну незаконно зрубану ялинку доведеться заплатити чималий штраф, ми спеціально до зимових свят вирощуємо ось таких новорічних красунь, – розповів пластунам директор центру Ігор Мартинюк. – Кожне дерево при продажу буде мати спеціальну бирку зі штрихкодом, що інформуватиме про її походження.

Насамкінець пластуни заспівали давню лемківську пісню про ліс.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...