Мед Атлант

Як нардепи з Франківщини голосували за “перезавантаження” ДБР

Верховна Рада проголосувала у другому читанні за президентський законопроєкт, що передбачає дочасне припинення повноважень голови Державного бюро розслідувань Романа Труби та його заступників.

Верховна Рада проголосувала у другому читанні за президентський законопроєкт № 2116 “Про внесення змін до Закону України “Про Державне бюро розслідувань” щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань”, пише УП

За законопроєкт проголосувало 250 депутатів. З них 224 депутати “Слуги народу”, 2 депутати ОПЗЖ, 1 голос дала группа “За майбутнє”, 18 – депутати “Голосу”, 5 – позафракційні.

До законопроєкту було подано понад 300 поправок.

Зокрема, депутати підтримали поправку №318, яка передбачає створення управління з розслідування справ Майдану у ДБР та переведення туди слідчих з ГПУ. За неї проголсували 334 депутати.

Згідно із законом, очільник бюро самостійно буде здійснювати керівництво органом, не розділяючи повноваження із заступниками, як це визначав закон.

Статті про проведення конкурсу на заступників керівника ДБР виключаються, натомість директор ДБР отримує повноваження особисто призначати і звільняти своїх заступників.

Також у документі виключається участь прем’єр-міністра у призначенні директора ДБР. Директор ДБР призначається на посаду президентом України за поданням комісії з проведення конкурсу.

Як голосували за цей закон нардепи з Франківщини:

Оксана Савчук (позафракційна) — утрималася

Ігор Фріс (“Слуга народу”) — утримався

Едуард Прощук (“Слуга народу”) — за

Олександр Матусевич (“Слуга народу”) — за

Зіновій Андрійович (“Слуга народу”) — за

Андрій Іванчук (позафракційний) — утримався

Володимир Тимофійчук (“Слуга народу”) — за

Роман Мулик (“Слуга народу”) — за

Олег Марусяк (“Слуга народу”) — за

Олена Вінтоняк (“Слуга народу”) — за

Василь Мокан (“Слуга народу”) — за.

 

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...