Мед Атлант

Двоє браконьєрів наловили риби на 2 тис. грн.

Третього грудня 2019 року близько 17 години під час проведення рибоохоронного рейду на р. Дністер в Тисменицькому районі держінспекторами Івано-Франківського рибоохоронного патруля зафіксовано випадок браконьєрства. Це сталося поблизу с. Побережжя.

Рибпатрульними затримано двох місцевих мешканців, які на гумовому надувному човні здійснювали вилов риби забороненими знаряддями лову – двома сітками довжиною 30 та 50 метрів. В їхньому улові виявлено 44 штуки риб: 35 екземплярів підуста, п’ять екземплярів ляща, два екземпляри окуня, по одному екземпляру рибця (заборонений для вилову вид) та головня. Збитки, завдані рибним запасам, становлять 2346 грн. Загальна вага риб становить 20,5 кг.

На браконьєрів складено адмінпротоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП (грубе порушення правил рибальства). Заборонені знаряддя лову, човен та улов вилучено. Матеріали справи направляються до суду. За незаконний вилов риби порушників буде покарано штрафами в розмірах від 340 до 680 грн з конфіскацією човна за рішенням судді.

Нагадуємо, що для оперативного реагування на випадки порушення правил рибальства в Івано-Франківському рибоохоронному патрулі працює цілодобова телефонна “гаряча лінія”: (097) 392-72-80, – повідомляють у рибпатрулі.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...