Мед Атлант

У Калуському районі зменшили тариф на опалення

Цього тижня Калуська районна рада затвердила тариф на теплову енергію ТзОВ «Приваттеплоенерго». Ця компанія обслуговує дві котельні і забезпечує теплом Калуську району лікарню і Голинську школу. Котельні працюють на дровах.

Раніше ці два заклали обслуговував ТзОВ «Гріненерджі», зареєстроване в Богородчанському районі. У лютому цього року районна рада затвердила тариф на опалення для цієї компанії у розмірі 1 949 гривень за 1 Гкал, інформують “Вікна”.

Проте, як повідомив на сесії керівник товариства Ігор Карпенко, ТзОВ «Гріненерджі» змінило назву і перереєструвалося у селі Голинь Калуського району.

Нова компанія «Приваттеплоенерго» буде працювати на єдиному податку і не є платником ПДВ. Це дозволило зменшити тариф на 10%, тож, із 1 січня наступного року бюджетні установи будуть сплачувати за 1 Гкал теплової енергії близько 1756 гривень. Тариф буде на 20% нижчим, ніж середньозважений.

За словами Ігоря Карпенка, тариф розраховували виходячи з вартості дров 900 гривень за кубічний метр. Ця вартість в останні роки не змінювалися. На виробництво 1 Гкал теплової енергії потрібно близько кубометра дров. На початок опалювального сезону запас дров котельні для опалення районної лікарні становив 150 куб метрів, а для опалення школи в Голині — 90 куб метрів.

Пряма мова Ігоря Карпенка — у відео “Вікон”:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...