Мед Атлант

“Ожеледиці – не очікували”: керівник обласної САД про утримання доріг

Сьогодні , 9 грудня, відбулася онлайн нарада в ОДА, яку провела перший заступник голови ОДА Марія Савка.

Василь Буджак, керівник САД в Івано-Франківській області, розповів про зимове утримання доріг державного значення на території області. Він зазначив, що цього року було вже два випадки погіршення погоди: 23 листопада та 2-3 грудня. За його словами, підрядні підприємства були готові до негоди. Єдине, чого ми не очікували – це ожеледиці. Атмосферні фронти принесли дощі. І все обледеніло за лічені хвилини. Але завдяки підготовці техніка виїхала.

“Можливо, десь на годину з запізненням, але вона була,- сказав він. –  2-3 грудня випав сніг. Тоді практично ми працювали цілодобово. Тому все було добре”.

За цей період вже використали 327 тон солі та понад 600 тон піщаної суміші.

Також Буджак запропонував організовувати чернування працівників для утримання доріг за два дні до очікуваної негоди згідно з прогнозами. Це допоможе зекономити кошти, які повинні розприділити на зимове та літнє утримання доріг області.

На дорогах місцевого значення Франківщини снігоочисна техніка працювала 2-3 грудня. Була проблема у Верховинському районі, але підсипковий матеріал туди вже підвозять. 215 тон підсипкового матеріалу по Франківщині вже розвезли. Це 30% від того, що потрібно. Найбільше піде на гірські райони, – розповів Андрій Сазонов, директор ДП «Дороги Прикарпаття».

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...