Мед Атлант

На палаці Потоцьких облаштують цифровий музей зброї

Загальна сума проєкту складає 938 560, 00 євро, з яких сума для партнерів з Івано-Франківська – 356 246,00 євро. Бюджет управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківської міської ради – 190 271,00 євро.

Під час реалізації проєкту будуть проведені роботи з облаштування музею зброї в одному з приміщень корпусу Ж на території палацу Потоцьких. Музей буде інтерактивний, цифровий, наповнений спеціально розробленим програмним забезпеченням, засобами відтворення і сенсорними пристроями. Варто зауважити, що, окрім створення виставкових експонатів проєктом передбачено і проведення необхідних для цього ремонтних робіт та робіт з інженерного забезпечення музею, інформують на сторінці “Палацу” у фейсбук.

Мета проєкту “Назад до спільних коренів” – підвищити конкурентоспроможність на кордоні Європейського Союзу в містах Ботошані та Івано-Франківську, на принципах співпраці та добросусідства шляхом спільної туристичної капіталізації багатокультурної спадщини терміном до 2024 року.

Ціль 1. Створити та оперувати двома новими транскордонними туристичними продуктами – Мультимедійний музей культурної різноманітності «Ботошані» та Музей зброї в м. Івано-Франківськ.

Ціль 2. Пропагувати спільну матеріальну та нематеріальну культурну спадщину на двох фестивалях, що започаткують транскордонну співпрацю на території м. Ботошані – м. Івано-Франківськ.

Ціль 3. Створити мережу зі 140 представників органів місцевого самоврядування, культурних установ, громадських організацій, що працюють у сфері культури та меншин, зацікавлених сторін, членів громади, засобів масової інформації, економічних агентів у сфері гостинності для обміну досвідом та спільної роботи в двох семінарах та 2 транскордонних конференціях в м. Ботошані та м. Івано-Франківськ.

Тривалість проєкту – 14 місяців.

Нагадаємо, 5 грудня 2019 року відбулося засідання Спільного моніторингового комітету Програми транскордонного співробітництва ЄІС «Румунія – Україна 2014-2020». Визначені переможці проєктів типу «SOFT». Із 12-ти переможців Івано-Франківської області маємо три туристичні проєкти, серед яких – грантовий проєкт під назвою «Назад до спільних коренів», який виграло Управління інвестиційної політики Івано-Франківської міської ради. Головний партнер – муніципалітет м. Ботошані (Румунія).

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...