Мед Атлант

У Надвірній чоловік обморозив ноги

Учора, 10 грудня, у Надвірній, стався нещасний випадок.

Чоловік отримав обмороження обох стоп ІІ ступеня. Про це інформує управління з питань цивільного захисту ОДА.

Потерпілий госпіталізований в травматологічне відділення Надвірнянської ЦРЛ.

Щорічно до лікувальних закладів України надходять постраждалі з різними стадіями обмороження. За спостереженнями медиків кількість таких хворих збільшується одразу у декілька разів у періоди різких похолодань, інформують рятувальники.

Обмороження ІІ ступеня виникає при тривалому контакті з холодом. На початковій стадії виникає блідість, охолодження та втрата чутливості в ділянці тіла, але ці прояви виникають при всіх ступенях обмороження. Тому найбільш характерна ознака ІІ ступеню травми – це виникнення в перші дні після обмороження пухирів, наповнених прозою рідиною. Повне відновлення шкіри відбувається протягом 1-2 тижнів без грануляцій та рубців. При обмороженні ІІ ступеню після відігрівання виникає біль, більш інтенсивний та тривалий ніж при травмі І ступеню. Має місце свербіння та печіння шкіри.

При обмороженні II-IV ступеню швидке зігрівання, масаж або розтирання не робіть. Слід накласти на уражену поверхню теплоізолюючу пов’язку (шар марлі, товстий шар вати, знов шар марлі, а зверху клейонку або прогумовану тканину). Уражені кінцівки зафіксуйте за допомогою підручних засобів (шматок дошки або фанери, щільний картон), які накладаються та фіксуються зверху пов’язки.

Читайте також: На Рогатинщині у будинку знайшли тіла двох людей: померли від отруєння чадним газом.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...