Мед Атлант

Рада ухвалила закон про “Пласт” з поправками Зеленського

На засіданні 17 грудня Верховна Рада України ухвалила в цілому законопроект №0976 про підтримку Національної скаутської організації України “Пласт” з пропозиціями президента Володимира Зеленського.

Законопроєкт підтримали 316 народних обранців, пише “ТСН“.

Зокрема, Зеленський запропонував доопрацювати зазначений закон з метою визначення засад державної підтримки розвитку “Пласту”.  Крім того, президента не влаштовувало, що закон зобов’язував фінансувати цю організацію з держбюджету та з місцевих бюджетів, хоча вони є самостійними і самі визначають, на що спрямовувати кошти.

“Державний бюджет України та місцеві бюджети є самостійними; самостійність бюджетів забезпечується, зокрема, правом відповідних органів державної влади, органів місцевого самоврядування визначати напрями використання бюджетних коштів відповідно до законодавства України”, – зазначається у пропозиції Зеленського.

Доопрацьований закон стосується як пластових, так і скаутських громадських об’єднань. Питання визнання історичного внеску Пласту відображено у преамбулі.

У статті 1 додані визначення скаутського руху, пластового та скаутського методів, пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми, пластових, скаутських громадських об’єднань.

Також закон передбачає розробку органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування державних та місцевих програм стосовно дітей та молоді з урахуванням пропозицій пластових, скаутських громадських об’єднань, а також можливість залучення пластових, скаутських громадських об’єднань (за їх згодою) до реалізації державних та місцевих програм.

Документ передбачає, що при затвердженні державного та місцевих бюджетів можуть передбачатися видатки на підтримку програм, проєктів, спрямованих на досягнення пластової, скаутської освітньої (навчальної) програми.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вирішив ветувати законопроєкт про державну підтримку Національної скаутської організації України Пласт та повернув його до Ради зі своїми пропозиціями.

До цього, за попередню редакцію закону, Рада минулого скликання проголосувала 30 травня. Тоді, як відомо, 30 травня Верховна Рада ухвалила закон про державне визнання скаутської організації Пласт.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...