Мед Атлант

Зеленський підписав закон про перевірку отримувачів соціальних виплат

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, яким запроваджується обов’язкова перевірка отримувачів соціальних виплат.

Про це йдеться у повідомленні Офісу президента.

Законом передбачено, що соціальні служби отримають право проводити перевірку умов проживання, а також майнового стану осіб, які отримують державні соціальні виплати, субсидії та пільги.

«Це сприятиме розбудові справедливої системи соціального забезпечення, підвищенню адресності державних виплат, оптимізації бюджетних видатків шляхом перевірки інформації, яка впливає на визначення права та розмір державних виплат», — пояснюють в Офісі президента.

Там зазначають, що крім перевірки, законом запроваджується механізм повернення соціальних виплат держави у тому разі, якщо виявиться, що особа, яка отримала виплати, насправді їх не потребувала.

Раніше у Конституційний суд України постановив, що Мінфін не має права здійснювати перевірку отримувачів державних соціальних виплат.

У Мінфіні повідомили, що продовжуватимуть перевіряти отримувачів соціальної допомоги навіть попри рішення Конституційного суду.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...