Мед Атлант

Рік мостів та доріг: в ОДА окреслили пріоритети в роботі на 2020 рік

Сьогодні, 23 грудня, відбулася щотижнева онлайн-нарада у голови ОДА.

На ній зробили підсумки 2019 року та окреслили пріоритети на 2020 рік. За словами Дениса Шмигаля, найгарячішою проблемою досі залишається заборгованість по зарплаті бюджетникам.Її активно вирішують.

Що ж до пріоритетів на 2020, то планують впровадити системи енергомоніторингу та залучити ОСББ до програми енергоефективності.

Ще одним пріоритетом, як вже відомо, є будівництво мостів та доріг в області. Близько 8 млн. туристів відвідує область у рік. Наступний рік стане роком мостів та доріг. Це допоможе ще більшому розвитку туризму на Франківщині, – зазначив Дмитро Романюк, заступник голови ОДА.

Крім того, у 2020 році на Франківщині мають створити ще 38 опорних шкіл та завершити створення стратегії області. Денис Шмигаль закликав всі активних громадян подавати свох ідеї.

За словами заступника голови ОДА Василя Івасика, в екології пріоритетом є берегоукріплення річок з використанням габіонів, які служитимуть довше. Голова ОДА Денис Шмигаль також окреслив досягнення, якими область може пишатися. Серед них введення електронного чіпування деревини, 100 відсоткове освоєння коштів на дороги, вчасне прийняття обласного бюджету, бюджету розвитку та екологічного фонду, присвоєння Косівській кераміці статусу нематерільної спадщини ЮНЕСКО та інші.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...