Мед Атлант

В Брошнів-Осаді встановили унікальний годинник

У Брошнів-Осаді на фасаді Народного дому встановили унікальний годинник, створений на замовлення саме для цієї громади.

Його виготовив відомий годинникар зі Львова Олексій Бурнай, доцент кафедри фізики Львівського Національного аграрного університету, член комітету підтримки Європейської асоціації вежових годинників і курантів у Парижі. А допоміг йому довершити дизайн скульптор Роман Габа.

Тепер у селищі пануватиме особлива і затишна атмосфера. І саме мелодійний звук годинника додаватиме нашим мешканцям і гостям Брошнів-Осади святкового настрою. Механізм щогодини відіграватиме українські мелодії і сповіщатиме про час брошнівчанам, – каже голова ОТГ Назарій Іванів.

Як розповів годинникар, цей годинник – це повний автомат, сам буде переводитись на літній і зимовий час та гратиме з 8:00 до 22:00. День буде починатися у Брошнів-Осаді із молитви за Україну Назарія Яремчука «Горнусь до тебе, Україно» у виконанні дзвонів і завершуватиметься мелодією «А ми тую червону калину піднімемо…» в 22:00 год. Вночі годинник людей не турбуватиме, буде мовчати до ранку. Протягом дня годинник відіграватиме години, чверті, і за хвилину до кожної години звучатимуть різні українські мелодії.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...