Мед Атлант

Яремче отримало власний логотип

На останньому засіданні міської ради у 2019 році затвердили логотип міста.

Про це оголосила начальниця відділу туризму та зовнішніх зв’язків міськвиконкому Марина Ланіна, інформує Яремчанський вісник.

Презентація візуального бренду Яремча відбулася напередодні на засіданнях постійних комісій.

Більше, ніж два місяці, починаючи з жовтня, йшла робота над лого міста, адже до цього часу Яремче ще не мало власного сучасного бренду, — каже Марина Ланіна.

Свій доробок публіці представив старший викладач кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв Юрій Крукевич, який до цього займався розробкою логотипа Львова, Трускавця та інших міст. Дизайнер одразу визначився з візуалізацією лого, вклавши в нього дещо некласичні мотиви.

Остаточну версію логотипу я закінчив лише тиждень тому, — зазначає автор. — На фінальному етапі мав багато порадників зі своєї кафедри, тож багато хто вболівав за те, аби Яремче мало першокласну емблему.

Логотип Яремча має на меті передати виразність форми гір, що втілюється в оригінальному розташуванні об’ємних у кольоровому співвідношенні букв, традиційні мотиви, притаманні гуцульській культурі, що втілюються у піктограмах у складі емблеми.

Зараз популярні тенденції динаміки в дизайні бренду, тобто важлива мобільність зображення, можливість його розкласти на окремі складові, як конструктор, при цьому зберігаючи впізнаваність мотиву, — пояснює Юрій Крукевич. — Саме це я намагався втілити у емблемі Яремча. Так, піктограми можна змінювати відносно того чи іншого сезону, заходу, їх можна змусити рухатися, анімувати, їх легко використовувати окремо одна від одної в сувенірній продукції.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...