Мед Атлант

Українцям обіцяють зменшення сум у платіжках

Кабінет міністрів на сьогоднішньому засіданні надав можливість теплогенеруючим підприємствам знижувати чинні тарифи на тепло в залежності від ринкових цін на газ.

Про це на зустрічі Ради розвитку громад і територій під головуванням президента Володимира Зеленського заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

Сьогодні на рівні уряду ми ухвалили постанову, яка дозволяє вам фактично на місцях врахувати ринкову ціну на газ. Фактично, ви можете відкоригувати те, що люди отримують в платіжці, на різницю між ринковою ціною і ціною, яка сьогодні закладена в тарифі, – сказав він.

За словами прем’єра, сьогодні теплогенеруючі підприємства в своїх тарифах враховують торішню ціну на газ в розмірі 7482 гривні за тисячу кубометрів, тоді як сьогодні ринкова ціна блакитного палива є набагато нижчою.

Звичайно, по всій країні тарифи різні, оскільки вони включають транспортування і все інше, але сьогодні в тарифі у людей сидить ціна 7482, тобто, фактично тариф розрахований на основі торішніх цін. Фактично сьогодні люди платять так, як ніби газ коштує не 5100, а 7400, і це те, з чим ми не можемо миритися, – підкреслив прем’єр.

За словами присутньої на зустрічі міністра розвитку громад і територій Олени Бабак, Кабмін вніс зміни до урядових постанов, які регулюють постачання послуг опалення і правила постачання теплової енергії.

У цих постановах уряд надав право теплопостачальним підприємствам працювати за законами ринку. В якому сенсі? Давати знижку споживачам, якщо є можливість, – сказала вона.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...