Мед Атлант

На Прикарпатті стартувала операція “Новорічна Ялинка – 2020”

 Традиція ставити «живі красуні» в кожній хаті призводить до масової вирубки цих чудових дерев, кожне з яких приносить велику та незамінну користь не тільки людині, а й планеті загалом.

Відповідно до розпорядження Івано-Франківської облдержадміністрації  «Про встановлення лімітів використання лісових ресурсів при заготівлі деревної зелені на 2019 рік» необхідно посилити контроль щодо охорони, збереження та невиснажливого використання хвойних насаджень у передноворічний період.

Згідно ст.65 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур і молодняка призводять до штрафування громадян на суму від 510 до 1020 грн., а посадових осіб – від 2550 до 5100 грн.

Окрім того, за незаконні рубки будуть нараховані стягнення за завдану довкіллю шкоду відповідно до «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної лісу», затверджених Постановою КМУ від 23.07.2008 №665, і «Такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів», затверджених Постановою КМУ від 08.04.1994 №559.

Нагадуємо, що реалізація новорічних ялинок повинна проводитись лише при наявності пластикових бирок зі штрих-кодом. Єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок є товарно-транспортна накладна встановленого взірця з відповідними відмітками відвантажувача, видана лісогосподарським підприємством.

 

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...