Мед Атлант

П’яний водій, що на смерть збив жінку в Поляниці, отримав умовне покарання

Нещодавно на Франківщині судили 20-річного хлопця, що на смерть збив жінку.

19 липня, у селі Поляниця сталась дорожньо-транспортна пригода. 20-річний водій, житель Надвірнянського району, збив 45-річну жительку с. Верхній Майдан. Автівка разом з потерпілою впала в обрив. Жінка померла в лікарні від отриманих у ДТП травм.

Як йдеться у матеріалах справи, тоді хлопець був нетверезим. Він був неуважним, не урахував ситуації на дорозі, стан транспортного засобу, щоб мати змогу постійно контролювати його рух та безпечно керувати ним.

Відео з камер спостережень, “Бліц-інфо”.

Він рухався зі швидкістю близько 70 км/год, що значно перевищувала максимально дозволену в населеному пункті та максимально допустиму для проїзду повороту праворуч. На ділянці з крутим поворотом хлопець обганяв інший легковик, виїхав на зустрічну.

“Унаслідок цього на початку повороту дороги праворуч втратив керованість автомобілем, виїхав за межі проїзної частини ліворуч, перетнув розділювальну смугу, велосипедну доріжку, пішохідну доріжку, де автомобілем збив пішохода. Після цього транспортний засіб перетнув узбіччя і перекинувся з високого берега в потічок, який протікає ліворуч дороги”, – йдеться в матеріалах справи.

На судовому засіданні, батько померлої повідомив, що обвинувачений допомагав їм фінансово, узяв на себе витрати за похорон. Претензій щодо грошей до обвинуваченого не має. Однак у померлої дочки було троє дітей, найменша – 2005 року народження, – є хворою, необхідно, щоб винуватець аварії їй допомагав до досягнення повноліття.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений хлопець вину визнав, окрім того, що був у стані алкогольного сп`яніння. Також він розповів, що тоді попереду дуже повільно рухався автомобіль сірого кольору, пішов на обгін цього автомобіля. Усе відбувалося дуже швидко, пам`ятає тільки, що автомобіль підскочив на бордюр, і його перекинуло, потім- вниз до ріки. Що ж до алкоголю, то його вдень аварії не вживав, напередодні випив пляшку пива.

Про те що сталося дуже шкодує, не бажав біди. Квапився на іншу паркову, куди мав дещо завезти. Повністю відшкодував потерпілим спричинені збитки, просить його суворо не карати, узяв на себе обов`язки утримувати дитину померлої жінки. Також у нього на утриманні є маленька дитина (1 рік).

Суд визнав чоловіка винним та призначив покарання – 3 роки умовно.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...