Мед Атлант

У Франківську обговорили контитуційні зміни щодо децентралізації

Сьогодні, 9 січня, відбулося засідання регіональної платформи на тему реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади у контексті конституційних змін.

Експерти вважають, що законопроєкт про зміни до Конституції щодо децентралізації влади звужує статус органів місцевого самоврядування та надмірно розширює контрольні повноваження в особі перфектів. За словами виконавчого директора Франківського регіонального відділення Асоціації міст України Юрія Стефанчука, останній варіант змін до Конституції ставить під загрозу повноваження та ресурси місцевого самоврядування.

“Адже законами і надалі повноваження та ресурси місцевого самоврядування можна легко централізувати та знівелювати усі досягнення децентралізації”, – каже він.

В АМУ переконані, що для повноцінного завершення реформи децентралізації назріла потреба у конституційних змінах, які відповідатимуть принципам, які закладені у Європейській хартії. Оновлений законопроєкт, про який йшлося в обговоренні, Президент подав до ВР 27 грудня 2019 року на зміну тексту від 13 грудня.

Зміни, що враховані:

Зміни, про які дискутували:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...