Мед Атлант

Любила небо: загибла Марія Микитюк у спогадах близьких та знайомих

В авіакатастрофі під Тегераном загинула іванофранківка Марія Микитюк.

24-річна дівчина навчалася в Українській гімназії №1. Заклад закінчила  2012 року.

“Марійка була світлою людиною, хорошою гімназисткою. Розумна, позитивна, життєрадісна, відповідальна, вона була водночас і тендітною, і сильною”, – йдеться у дописі на сторінці гімназії у фейсбук.

Богдан Струж, однокласник, пригадує, що востаннє спілкувався з Марією восени. Вона захоплено розповідала про свою роботу. Хлопець каже. вони завжди телефонували один одному на свята, інформує “Суспільне”.

“Був період в гімназії – нас поставили в пару на хореографію. Бувало, що якийсь танець не виходить. Ну і в мене вже настрій пропадає. Марія вміла знайти якесь таке слово, якийсь жарт, щоб далі займатися і чогось досягти. Вона такою і залишилась”, – розповідає Богдан.

“Марічка завжди хотіла спілкуватися, вона була дуже відкрита”, – пригадує її класна керівниця Галина Слободян. Після закінчення школи Марійка до гімназії не заходила, але пані Галина знала про досягнення своєї випускниці.

“Коли я побачила світлину, то не впізнала Марічку. Мені здалося, що це зовсім інша людина, і я не пам’ятаю, чи це з нашої гімназії. А потім дивлюсь – та це ж Марічка Микитюк… Це було дуже страшно”, – розповідає вчителька французької мови Галина Слободян. І додає: “Я дуже чітко її бачу в наших стінах, в бордовій формі, біленька вона така. І дуже-дуже наполеглива і кмітлива. І все хотіла знати, так достеменно все хотіла довідатись. Не залишити нічого невідомого для себе”.

Володимир Половський викладав у класі Марійки Микитюк історію. Про загибель дівчини дізнався з новин. Каже, нещодавно пригадував, коли її клас мав зібратися у школі.

“У молодшій школі я їх навчав. Тому пам’ятаю маленькими, позитивними, світлими дуже. І в їхній перехід в іншу реальність просто вірити не хочеться”, – каже учитель.

Детальніше в сюжеті “Суспільного”:

“З Марійкою ми вчилися спершу у середній Загальноосвітній школі номер 18, що розташована у Івано-Франківську у районі Пасічна, а потім разом поступили до Української Гімназії номер 1, яка теж знаходиться у тому ж районі. Із самого дитинства Марійка була дуже кмітливою та розумною дівчинкою, ми неодноразово отримували Похвальні Листи та брали участь на всіляких олімпіадах, де посідали призові місця. Це єдина дитина у сім‘ї, батько якої помер близько 5 років назад, та, яку батьки виховали на відмінно!
І сьогодні, 08/01/2020, Україна знову втратила одну із тих, яка могла б здобувати і здобувати честь та славу для України. У неї були завжди великі наміри та грандіозні цілі, проте, на жаль, вона до них так і не дійшла, не долетіла….”, – згадала про Марію у фейсбук Masha Fox.

Фото взяте з фейсбуку Марії.

“Марійка була промінчиком сонця, настільки життєрадісна, цілеспрямована та щира до рідних, друзів та оточуючих. Вона назавжди в наших серцях”, – так згадала дівчину Lyubov Nazaruk.

Наступного року Марія з нареченим Богданом Виновим планувала весілля. Він згадує свою кохану як завжди веселу, позитивну, оптимістичну, дівчина мала багато планів та ідей.

Остання сторіз в Instagram була про рідне місто:

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...