Мед Атлант

Реєстрація за 7 євро: українцям роз’яснили зміни умов безвізових поїздок до країн Євросоюзу з 2021 року

Українські дипломати роз’яснили зміни умов безвізових поїздок для громадян України до країн-членів Європейського Союзу з 2021 року.

Як повідомляє місія України при Євросоюзі у соціальній мережі Facebook, в дипломатичній установі вирішили прояснити усі деталі про зміни для громадян України умов безвізових поїздок до ЄС з 2021 року, пише “Уніан“.

Зокрема, українські дипломати повідомили, що з 2021-го року ЄС запроваджує Європейську інформаційну систему авторизації подорожей (ETIAS), що означає внесення змін до умов безвізових подорожей до ЄС для громадян третіх країн (тобто з 2021 року ці зміни стосуватимуться не тільки України, але й, наприклад, громадян Австралії, Бразилії, Великої Британії, Канади, США та Японії).

Зазначається, що відповідна ініціатива про створення системи авторизації подорожей виникла у квітні 2016 року в рамках підготовки Європейською Комісією пропозицій щодо посилення безпеки на зовнішніх кордонах ЄС, а восени 2018 року Євросоюз схвалив необхідні законодавчі рішення щодо ETIAS. Ця система поширюватиметься на громадян третіх країн, які користуються правом безвізового в’їзду на територію Євросоюзу.

Українські дипломати пояснили, як працюватиме ця система: “З 2021 року перед поїздкою до держав-членів ЄС громадянам України необхідно буде отримати попередній дозвіл шляхом подання онлайн-заявки. Видача авторизації на подорож займатиме кілька хвилин у разі відсутності застережень у правоохоронних органів ЄС або елементів, що потребують подальшого вивчення. За кожне звернення заявник повинен буде сплатити комісію в розмірі 7 євро (для осіб, молодших 18 та старших 70 років – безкоштовно). Авторизація буде дійсна протягом 3 років або до завершення терміну дії проїзного документа, зареєстрованого при поданні заявки” – йдеться у повідомленні.

Також сказано, що Європейська інформаційна система авторизації подорожей не є аналогом візової системи. Зокрема, йдеться лише про простий дозвіл до поїздки. Також у разі відмови у в’їзді через ETIAS, особа матиме право подати апеляцію на рішення системи.

“Попередня авторизація дозволить Європейському Союзу завчасно ідентифікувати осіб, які можуть становити міграційну/безпекову загрозу та значно підвищить безпеку зовнішніх кордонів ЄС. Нова система також дозволить суттєво зменшити кількість відмов у в’їзді до ЄС безпосередньо при перетині кордону, адже подорожуючі будуть знати завчасно чи не має у держав-членів ЄС застережень щодо їхньої поїздки”, – зазначили в місії України при Євросоюзі.

“Тож, у разі наявності попереднього дозволу через ETIAS та дотримання інших стандартних вимог безвізового режиму з ЄС, ви зможете й надалі спокійно насолоджуватись перевагами безвізових подорожей до ЄС”, – підсумували українські дипломати.

Відтепер читайте найважливіші новини МІСТА.у Telegram

Loading...